Piept de pui la grătar cu orez

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Carne:
800 g piept de pui dezosat
Garnitură:
300 g orez
600 ml apă
Condimente:
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
1 linguriță usturoi granulat
Zeama de la 1 lămâie
Decor:
Frunze de patrunjel proaspăt pentru garnitură

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 45g
grasimi: 10g
Piept de pui la grătar cu orez
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Taie pieptul de pui în jumătate, pe lungime, pentru a face feliile mai subțiri.
Spală orezul sub apă rece până devine limpede.
Marinarea cărnii:
Într-un bol, amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper, boia și usturoi granulat.
Adaugă pieptul de pui și lasă la marinat timp de 30 de minute.
Gătirea orezului:
Pune apa la fiert într-o cratiță, adaugă orezul și un praf de sare. Fierbe timp de 15-20 de minute, până când orezul absoarbe apa.
Gătirea puiului:
Încinge grătarul sau o tigaie grill. Gătește pieptul de pui marinat aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte, până devine auriu și suculent.
Servirea:
Servește pieptul de pui alături de orezul fiert, decorat cu pătrunjel proaspăt.
Distribuie
Articole